Facebook Hesap Dondurma ve Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Sosyal Medya

15 Eylül 2017

Sosyal medya ağları, insanların ömürlerinden oldukça gereksiz dakikaları çalan, son zamanlarda kullanımı giderek artan alanlar olarak gösterilmekte. Belirli bir yaşa kadar kullanan kişiler, başta Facebook hesapları olmak üzere birçok hesaplarını silmek yada belirli bir süreliğine dondurmak isterler. Facebook Hesap Dondurma ve Silme işemlerinin nasıl gerçekleştiği ile ilgili hazırladığımız bu yazı, işlemlerin nasıl gerçekleşeceği ile ilgili bilgiler vermeye çalışmaktadır. Belirli bir süre kullanılmayan hesapları oturmak olarak donduran sistem, manuel olarak işlemlerin nasıl yürütüleceği ile ilgili bilgileri şu şekilde dile getirmeye çalışmıştır. Öncelikle hesap dondurma işlemlerinin geri telafisi olduğunu, dondurulan hesapların tekrar giriş yapılana kadar silinmiş olarak göründüklerini hatırlatmak istiyoruz.

Facebook Hesap Dondurma

Facebook Hesap Dondurma ve Silme yazımızın ilk adımına geçecek olursak; hesap dondurma işlemi şu adımları yerine getirilerek uygulanabilmektedir. Hesapalarına giriş yapan kişiler, sağ üst alanda dünya simgesi ile karşılaşmaktadırlar. Bu simgeye tıkamakla beraber birçok alt seçeneğin bulunduğunu ve bunlar arasından “Ayarlar” kısmına gidilmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.Ayarlar bölümüne giren kullanıcılar, yönetim panelinin hemen üst bölümünde güvenlik kısmına giriş yapmalıdırlar. Güvenlik bölümünde hesap ile ilgili tüm ayrıntıların bulunmasına karşın en alt bölümde “Hesabı Dondur” seçeneğinin de bulunduğunu görebilirsiniz. Bu bağlantıya tılamının ardından bazı güvenlik adımları soracak olan Facebook, tüm bölümlerin tamamlanması ile beraber hesapların dondurulma işlemini başarılı bir şekilde başlatmaktadır.

Facebook Hesap Silme

Facebook Hesap Dondurma ve Silme İşlemi içerisinde dondurma bölümünü yukarıda anlatmaya çalıştığımızı, bu bölümde daha çok hesap silme işlemlerinden bahsetmeye çalıştığımızı dile getirmek istiyoruz.  Hesap Sil bölümünü de yukarıda anlatımını yaptığımız güvenlik bölümünden yapıldığını belirtmek istiyoruz. Kullanıcılar, öncelikle anasayfa içerisinden uygulamalar bölümüne girerek bugüne kadar erişimine izin verdiği tüm uygulamalardan hesap bağlantısını keserek uygulamaları profillerinden kaldırmaları gerekmekte. Uygulama silme işleminin ardından Hesabımı Sil uyarısını görebilir ve bu bağlantıya tıklayarak gerekli adımları doldurularak hesap silim işlemini başlatabilirsiniz. Unutmayınız ki hesap silim işlemlerinin kesinlikle geri dönüşü bulunmamaktadır. Tekrardan bu alanda var olmak isteyen kişilerin yeni üyelik açmaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz